Кабачки — не просто смачні, а й лікувальні

17.06.2017 21:10 dobryjlikar.com
Для тих, хто любить кабачки, літо — краща пора року. Адже саме зараз можна ласувати ними вдосталь — молодими, солодкими, соковитими...

Між тим, кабачок відноситься до лікарських рослин. Тож вживати його "безмежно" не варто.

-- Про сам кабачок кажуть, що це -- найбiльш дієтичний продукт, мовляв, його можна їсти всім, він нікому не зашкодить?

-- Це не зовсім так. Усе ж кабачки та страви з них протипоказані тим, у кого гастрит, підвищена кислотність, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, а ще -- ниркова недостатність, -- каже Олена Решетник, сімейний лікар вищої категорії.

У кабачках є цукор, пектини, калій, мідь, вітамін С. А завдяки тому, що цей овоч багатий клітковиною, він добре впливає на процеси травлення, виводить з організму холестерин i токсичні речовини. Тож їсти кабачки радять людям похилого віку, онкохворим, а ще тим, хто страждає від алергії.



-- Але кабачок ще й відноситься до лікувальних продуктів. Як їх вживати з лікувальною метою?

-- У кабачках корисними є м'якіть, сік, квіти, насіння. До прикладу, м'якіть слід вживати тим, у кого є хвороби серцево-судинної системи i шкiри, жовчокам'яна недуга, анемія, подагра, ожиріння, набряки.

Розпочинати лікування потрібно зі столової ложки м'якоті на день, поступово збільшуючи дозування до половини склянки два-три рази на день за півгодини до їди. Повний курс лікування становить 1,5-2 місяці, опісля слід зробити перерву на 10 днів. У разі необхідності курс можна повторити.

А ще з кабачка роблять маски для сухої шкіри обличчя: для того чайну ложку натертої м'якоті змішують із жовтком, накладають суміш на обличчя та зону декольте. Через 10 -- 15 хвилин маску змивають теплою водою.

Комментарии

Добавить комментарий