Шведські дослідники виявили новий корисний ефект брокколі

12.08.2017 11:23 nv.ua
Вчені з'ясували, що брокколі містить інгредієнт, який може допомогти людям з діабетом.

Знайдене в цьому овочі речовина сульфорафан допомагає знизити рівень глюкози в крові, зазначає Science Alert.

У лабораторних дослідженнях з'ясувалося, що сульфорафан, який міститься в хрестоцвітних овочах, таких як брокколі, допоміг знизити рівень глюкози в крові хворих на діабет тварин.

"Ми спостерігали зниження глюкози приблизно на 10 відсотків, що є достатнім для зменшення ускладнень в очах, нирках і крові", - розповів один з дослідників, професор Андерс Розенгрен, з Центру діабету Університету Лунда у Швеції.

Для підтвердження даних, шведські вчені провели експеримент за участю 97 пацієнтів з діабетом другого типу. Протягом 12 тижнів вони вживали концентрований екстракт паростків брокколі в таблетках. В результаті в учасників при аналізі крові натще спостерігалося зниження рівня глюкози. Пацієнти відзначили зниження рівня цукру на 10%.

Як зазначив Андерс Розенгрен, такого ефекту достатньо, аби у пацієнтів зменшилися проблеми із зором і нирками.

"Зараз важливо зробити так, щоб екстракти брокколі були доступними для виробництва в якості функціональної їжі", - зазначив Андерс Розенгрен.

Комментарии

Добавить комментарий