Тепер тут зможуть спільно працювати українські та молдавські контрольні служби.

Відремонтований пункт пропуску «Рені»

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області завершила реконструкцію пункту пропуску «Рені».

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Тепер на пункті зможуть спільно працювати українські та молдавські контрольні служби.

Обидві сторони офіційно погодили завершення робіт та початок здійснення спільного контролю на українському боці. 

Заступник глави Мінінфраструктури Сергій Деркач заявив, що запуск повноцінного спільного контролю – це перший крок у межах реалізації ініціативи «зелений коридор» між українським пунктом пропуску «Рені», молдавським «Джурджулешти» та румунським «Галацом». 

«Запуск спільного контролю на українському боці дозволить збільшити пропускну спроможність цієї ділянки кордону. Зараз через “Рені” проходить не більше 50 вантажівок на добу. Наша мета – збільшити цю кількість щонайменше вдвічі. Наступним кроком у рамках ініціативи “зелений коридор” має стати запуск скоординованого контролю на румунському пункті разом із молдавськими колегами – це відкриє швидкий шлях та коридор до румунського порту Галац», — сказав Деркач.

Окрім вантажівок, спільний контроль проходитимуть і автобуси. Для них на пункті пропуску передбачили окрему смугу з терміналом. Це дозволить зменшити час очікування для пасажирів. 

  • Торік у жовтні Мінвідновлення розпочало переговори з Молдовою та Румунією щодо створення «зеленого коридору» між пунктами пропуску «Рені – Джурджулешти – Галац». Ключова мета перемовин – пришвидшення руху товарів та експорту української аграрної продукції.
  • У Мінінфраструктури пояснили, що повноцінний запуск «зеленого коридору» передбачає подальшу розбудову пункту пропуску «Рені», реконструкцію дороги Рені – Галац і розширення її з 2 до 4 смуг та додаткове технічне оснащення пунктів пропуску.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 16 мая 2024