За даними журналістів, справа стосується завдання державі збитків махінаціями в вугільній галузі. 

бізнесмен Кропачев

Державне бюро розслідувань і поліція затримали Віталія Кропачова – фактичного власника ТОВ «Краснолиманське», що входить до групи компаній ТОВ «Укрдонінвест». Про це «Економічній правді» повідомили джерела серед правоохоронців. Також інформацію підтвердили джерела hromadske.

За даними слідства, бізнесмена підозрюють у завданні державі збитків на понад 2 млрд гривень на махінаціях у вугільній сфері. Зокрема, він нібито використовував своє підприємство і посадовців Міненерго і Державної податкової служби. 

«Укрдонінвест» займається вугільним бізнесом та видобутком газу. За даними ЕП, у 2014 році він викупив декілька збагачувальних фабрик на підконтрольній частині Донецької та Луганської областей, а у 2017-му – шахту «Краснолиманська». 

ЕП називає Кропачова «смотрящим» у вугільній галузі від колишнього першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка, сам Кропачов це заперечував. 

У 2019 році Кропачов почав розвивати медіанапрямок та купив два телеканали – «Інфо24» і «Так TV».  У грудні 2021 року він придбав компанію «Ера продакшн». Влітку 2022 він купив компанію «Корона Санрайс», яка володіла цифровою ліцензією на трансляцію «4 каналу». У 2023 запустив телеканал Ukraine World News.

Торік «Укрдонінвест» перемогла в повторному приватизаційному аукціоні з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту. Однак зрештою Кропачов відмовився від купівлі порту. 

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 17 мая 2024