Прокуратура вимагає розірвати договір підряду на суму понад 13 млн грн.

стадіон «Шахтар» у м. Ватутіне (Черкащина)

Черкаська обласна прокуратура зацікавилася доречністю ремонту стадіону у місті Ватутіне, який ініціювала Черкаська обласна військова адміністрація.

За інформацією пресслужби прокуратури, упродовж 2021-2023 років департамент будівництва ОВА провів три публічні закупівлі робіт з реконструкції стадіону «Шахтар» на загальну суму майже 27 млн грн. Переможцем закупівель виявилось одне й те ж товариство.

Департамент і підрядник через відсутність бюджетного фінансування уклали додаткові угоди, якими обсяги робіт зменшили на 8 млн грн. Але наступного робочого дня департаментом раптом оголосив про здійснення нової закупівлі з реконструкції стадіону на суму 13,5 млн грн.

«Зважаючи на зміну лише через один робочий день обсягів фінансування об’єкту зі зменшення на 8 млн грн до виділення 13,5 млн грн на ці ж цілі, невідповідність таких змін прийнятим бюджетним рішенням, а також суспільний резонанс з приводу недоречності подібних закупівель в умовах повномасштабної збройної агресії РФ, Черкаською обласною прокуратурою перед Черкаською обласною військовою адміністрацією ініційовано питання щодо забезпечення дотримання законодавства про публічні закупівлі, прозорого, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану», — розповіли у прокуратурі.

Однак товариство ці пропозиції проігнорувало, ОВА — теж, тож Черкаська обласна прокуратура звернулася до суду. Вона вимагає розірвати договір підряду на суму понад 13 млн грн.

Наразі ухвалою Господарського суду Черкаської області відкрито провадження у справі, триває судовий розгляд.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 20 мая 2024