«Нафтогаз» та Міноборони України запустили формування незалежної наглядової ради ПАТ «Укртатнафта».

НАК «Нафтогаз України» та Міністерство оборони України – єдині акціонери ПАТ «Укртатнафта» – запустили процес формування незалежної наглядової ради підприємства.

Відповідне рішення загальних зборів компанії було ухвалено 21 травня 2024 року, ідеться у повідомленні пресслужби НАК «Нафтогаз України».

«Ми продовжуємо системно впроваджувати реформу корпоративного управління на всіх ключових підприємствах, в яких Нафтогаз є акціонером. Обрання незалежної наглядової ради Укртатнафти сприятиме ефективності компанії та забезпечить контроль за її діяльністю відповідно до вимог ОЕСР», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Процедура обрання та призначення ради здійснюватиметься відповідно до Керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного врядування на підприємствах з державною формою власності.

Незалежні представники, обрані на публічному та прозорому конкурсі, складатимуть більшість у майбутній наглядовій раді. Також до неї увійдуть представники акціонерів.

  • 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання частки корпоративних прав Укртатнафти, яка належала приватним власникам, державі. Наразі управління ними здійснює Міноборони. Решта – 43,05 % – акцій компанії належать  НАК «Нафтогаз України».
  • 6 березня 2024 року наглядову раду також було призначено в ПАТ «Укрнафта».  До неї увійшло три незалежні члени та два представники акціонерів – Міністерства оборони України та НАК «Нафтогаз України».

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 21 мая 2024