За майно Сальдо виручили 2,9 млн грн, а Шелкова — понад 4 млн грн.

Володимир Сальдо

Фонд державного майна продав на онлайн-аукціонах Prozorro.Продажі перші санкційні активи — йдеться про квартири керівника окупаційної адміністрації Херсонщини Володимира Сальдо та російського олігарха Михайла Шелкова.

За інформацією пресслужби ФДМУ, онлайн-аукціони відбулися 21 травня. 

СЕО Прозорро.Продажі Сергій Бут заявив, що це повторні торги з продажу квартир, на яких вартість об’єктів є вдвічі зниженою. «Попри це, загалом 11 учасників прийшли змагатися за санкційне майно. Конкуренція учасників на торгах дозволила підвищити стартову ціну, і після укладання угод за результатами онлайн-аукціонів до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії надійде понад 6,9 млн гривень», — розповів Бут.

Вартість квартири, які належала олігархові Шелкову, стартувала на торгах з майже 3,8 млн гривень. За неї змагалися два учасники. Найвищою стала ставка понад 4 млн гривень. Чотирикімнатне житло площею 175.5 м кв. розташоване у будинку із закритою територією у Приморському районі Одеси. 

Інший об’єкт — квартиру Володимира Сальдо — ФДМУ виставив на торги зі стартовою ціною майже 1,9 млн гривень. У результаті конкуренції з 9 учасників її фінальна вартість сягнула понад 2.9 млн гривень. Нерухомість площею майже 130 м кв. розташована неподалік пляжу Аркадія в Одесі.

«Переможці аукціонів мають 20 робочих днів на сплату вартості лотів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів на рахунки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії», — повідомив Фонд держмайна.

Голова Фонду Віталій Коваль зазначив, що у ФДМУ нині в опрацюванні перебувають 753 одиниці санкційного майна. 

«Це квартири та будинки, підприємства та заводи, нежитлові приміщення, автомобілі і навіть паркомісця. Кожен актив ворогів України ми активно готуємо до реалізації: знімаємо арешти, приводимо у відповідність документацію, проводимо реєстраційні дії тощо», — розповів Коваль.

Наступного тижня — 31 травня — в системі Прозорро.Продажі відбудуться торги з продажу ще одного санкційного активу — конфіскованого у російського олігарха заводу «ПентоПак». Взяти участь у торгах можна зареєструвавшись на одному з акредитованих в системі Прозорро.Продажі майданчиків.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 22 мая 2024