Це допоможе сповільнити велику хвилю проблеми нестачі кадрів.

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) закликає владу дозволити компаніям самостійно визначати критично важливих співробітників для продовження ефективної роботи бізнесу.

Про це йдеться у заяві ЄБА.

Зазначається, що бізнес «цінує щоденну роботу військових на фронті, але також просить владу допомогти зробити й економіку сильнішою – зробивши мобілізацію більш прогнозованою».

«І в цьому ключі питання економічного бронювання виглядає як інструмент, який вартує того, щоб бути розглянутим. На думку бізнесу ЄБА, визначення безпосередньо самим бізнесом тих співробітників, які є критичними для продовження ефективної діяльності підприємства в умовах війни допоможе сповільнити велику хвилю проблеми кадрів, яка щомісяця все більше накриває бізнес, що працює в Україні. Більше того, допоможе бізнесу продовжити роботи в непростих воєнних реаліях», – йдеться в заяві.

Як пояснили у ЄБА, кадрове питання та питання пошуку людей є головними проблемами, з якими стикаються підприємці по всій Україні. І однією з причин цього є мобілізація.

«Безумовно, додаються ще міграція та інші фактори. Проте, коли мають місце такі ситуації як мобілізація співробітника, який є критичним для бізнес-моделі підприємства, це не лише ускладнює роботу компанії (а, відповідно, сповільнює і ріст економіки), але і наближає таке підприємство до закриття», — зазначили в ЄБА.

Як повідомлялося, нещодавно сайт пошуку роботи в України Work.ua створив окремий розділ, а також фільтр із вакансіями, де можна отримати бронь від мобілізації.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 23 мая 2024