У міністерстві заявили, що матеріал «має ознаки дезінформації та ІПСО в інтересах Росії».

Financial Times

Міністерство енергетики відреагувало на статтю Financial Times «Росія знищила більше половини енергетики України», яка з’явилася 5 червня.

У Міненерго заявили, що матеріал «має ознаки дезінформації та ІПСО в інтересах Росії».

Відомство назвало неправдивою інформацію про підвищення тарифів удвічі. «Зокрема констатується, що 31 травня було ухвалено рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення у 2 рази. Це є відвертою брехнею і маніпуляцією. Адже розмір тарифу збільшився на 63% і є велика різниця між 60 та 100%», — підкреслили у Міненерго.

Ще одне зауваження від міністерства — анонімне джерело у коментарі FT заявило, що в Україні «повинні готуватися до життя в холоді і темряві». 

«Таке твердження спрямоване на поширення страху та паніки серед населення», — вважають у Міненерго.

Міністерство невдоволене тим, що «у статті змішуються правдиві і фальшиві дані та містяться апелювання до емоцій читача». Тому відомство закликало довіряти офіційним джерелам інформації.

  • FT повідомило також, що з початку повномасштабного вторгнення Росія знищила в Україні понад половину виробництва електроенергії: із 55 ГВт потужність виробництва впала нижче 20 ГВт. Натомість заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомляв, що втрати становлять понад 9,2 ГВт потужності.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 5 июня 2024