Міністерства, центральні органи виконавчої влади та ОДА мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Кабінет міністрів поставив завдання перед усіма органами державної влади зменшити споживання електроенергії. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

«Починаємо з себе. Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження Уряду», — сказав він. 

Шмигаль зазначив, що міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

«Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі — обмежити вуличне освітлення. Бізнес закликаємо також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності», — сказав прем’єр.

«Виняток — не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу. Я дякую нашим енергетикам», — додав Шмигаль.

Раніше перший заступник глави Міненерго Юрій Власенко повідомив, що новий порядок застосування графіків погодинних відключень, який запрацює в Україні в тестовому режимі із 8 червня, має забезпечити меншу тривалість обмежень електроенергії.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 7 июня 2024