Власність буде розподілена 51% акцій Rheinmetall та 49% акцій українським компаніям.

Німецький концерн Rheinmetall веде перемови щодо створення виробничої лінії 155-мм артилерійських снарядів в Україні.

Про це ідеться на офіційній сторінці компанії.

Зокрема, в межах угоди щодо співпраці між німецьким концерном та Україною в Берліні, Rheinmetall планує розширити співпрацю в одному із важливих напрямків. А саме — виробництво артилерійських снарядів, які на сьогодні є однією з ключових озброєнь на полі бою в Україні  і мають дуже високий рівень витрат на невеликих ділянках фронту.

«Ми вже ведемо переговори про створення спільного підприємства з виробництва артилерійських боєприпасів в Україні», — гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер.

У межах підписаної угоди про співпрацю німецька компанія може інвестувати значні суми у розвиток Українського оборонного комплексу.

Виробництво планується на спільному підприємстві під назвою «Український центр передового досвіду з виробництва боєприпасів» (Ukrainian Competence Center for Ammunition”). Власність його буде розподілена між Rheinmetall (51% акцій) та українським компаніям  (49% акцій).

  • Перший БМП Lynx у співпраці з Rheinmetall буде вироблено в Україні вже до кінця року. Планується проєкт профінансує німецький уряд.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 12 июня 2024