Опімах відмовляється тривалий час виконувати рішення судів щодо поновлення на посаді звільненої співробітниці.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагає від уряду звільнити голову Державної служби геології та надр Романа Опімаха.

Голова Державної служби геології та надр Роман Опімах

Омбудсман заявив, що очільник Держгеонадр ігнорує виконання рішень суду і не поновлює на роботі звільнену співробітницю.

За словами Лубінця, потерпіла витратила чотири роки на судову тяганину і виграла усі справи. Однак голова Держгеонадр постійно не погоджувався з рішенням Феміди і відмовлявся приймати жінку назад на роботу. 

У результаті проти Опімаха відкрили кримінальне провадження, а Лубінець на звернення потерпілої теж направив йому офіційне подання. 

«Як відреагував голова? Проігнорував вимоги подання. Ми не зупинилися і склали протокол про адміністративне правопорушення. А за невиконання вимог, Шевченківський районний суд визнав його винним за Ст.188-40 КУпАП та наклав стягнення у виді штрафу… Голова Держгеонадр вкотре не погодився з рішенням суду і подав апеляційну скаргу. Втім суд залишив рішення без змін у частині визнання вини Голови Держгеонадр, але і після цього він не поновив жінку», — розповів омбудсман.

Тепер Лубінець направив листи директору Державного бюро розслідувань та Генеральному прокурору щодо долучення подання Уповноваженого та постанов судів до матеріалів кримінального провадження для їх врахування. Також звернувся до глави уряду Дениса Шмигаля з вимогою ініціювати звільнення Опімаха. 

«Буду особисто брати участь у засіданні Кабінету Міністрів України, на якому розглядатиметься це питання», — пообіцяв омбудсман.

  • Опімах очолив Держгеонадра у листопаді 2019 року. До цього він керував Асоціацією газовидобувних компаній.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 14 июня 2024