«В середині двадцятих чисел червня – ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС», — попередив Кудрицький.

голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький

Наступного тижня, з 17 червня,  ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою, ніж цього. 

Про це в інтерв’ю «Українській правді» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

Кудрицький сказав, що є два фактори, через які неможливо уникнути відключень: зростання енергоспоживання через спеку і виведення в ремонт чергового енергоблока АЕС. 

«Ми будемо мати справу відзавтра вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня – ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС. Це пов’язано саме з ремонтною кампанією», — розповів очільник Укренерго.

Кудрицький зазначив, що ремонтну кампанію неможливо перенести, оскільки «паливо має здатність виробляти енергію тільки певний час, і коли воно вигорає – його треба точно міняти». 

«Тому ці речі дуже важко якось «посунути» в часі. Це можна відтермінувати на декілька днів, або на тиждень такий ремонт, але точно його не можна повністю усунути, тому що це пов’язано саме з кампанією із перевантаження палива на АЕС»», – додав голова правління НЕК.

  • 14 червня Укренерго повідомило, що у суботу збільшить відключення світла по Україні. У ремонт вийшов один енергоблок АЕС, а роботу сонячних електростанцій ускладнює хмарність.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 14 июня 2024