Київ розраховує на успішний четвертий перегляд програми EFF.

Гіта Гопінах і Денис Шмигаль

Україна розраховує на успішний четвертий перегляд програми EFF наприкінці червня. Це принесе нашій державі Україні $2,2 млрд у межах EFF обсягом 15,6 млрд доларів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з першою заступницею директорки-розпорядниці Міжнародного валютного фонду Гітою Гопінах.

Співрозмовники обговорили перебіг реформ та реалізацію структурних маяків, які лягли в основу української «Матриці реформ». Також ішлося про макроекономічні питання. 

Гіта Гопінах відзначила, що Україна попри війну зберігає економічну стійкість і високі показники. Також вона відзначила прогрес у реформах, що дозволяє забезпечити надання державних послуг і макроекономічну стабільність.

  • Цього місяця голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа повідомила, що в України є домовленість із МВФ на рівні експертів про надання траншу у 2,2 мільярда доларів. За словами депутатки, Київ виконав усі зобов’язання, які брав на себе на цей період, тому рішення буде позитивним. 
  • Наприкінці серпня цього року відбудеться п’ятий перегляд програми з МВФ. 
  • Загалом у 2024-му Україна отримає 16 мільярдів доларів, із них шість мільярдів уже надійшли. 
  • Переговори щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування стартували у травні.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 20 июня 2024