Санкції спрямовані на те, щоб уряду Путіна було важче вести агресивну війну.

Жозеп Боррель

В Євросоюзі є згода щодо 14-го пакету санкцій проти Росії, який містить індивідуальні і секторальні заходи для підриву військових зусиль Росії проти України.

Про це повідомив Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Новий пакет санкцій націлений на:

— військово-промисловий оборонний комплекс

— фінансові послуги

— енергетичний сектор.

— обхід санкцій

— військові злочини, в тому числі суб’єктів, які займаються депортацією українських дітей.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

“Ці санкції спрямовані на те, щоб уряду Путіна було важче вести агресивну війну”, — наголосив Боррель, і додав, що ЄС і надалі підтримуватиме Україну.

  • Сьогодні, 20 червня, посли ЄС погодили 14 пакет санкцій проти Російської Федерації. Серед санкцій — заборона на перевалку російського скрапленого газу, відповідальність операторів ЄС за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах.
  • Перед цим Reuters писали про те, що Німеччина знову гальмує ухвалення нового пакету санкцій ЄС проти Росії.

  • Посадовці з 27 країн ЄС обговорювали санкційний пакет більше місяця. Нові заходи включають заборону на перевалку російського зрідженого газу і покладання відповідальності на операторів ЄС за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами в третіх країнах.

  • Раніше Бельгія, яка зараз головує у Євросоюзі, планувала досягти компромісу щодо 14-го пакету санкцій проти Росії до саміту Великої сімки, який проходив 13 червня в Італії. 

  • Однак 14 червня країни Євросоюзу не змогли домовитися про нові санкції проти сектору зрідженого природного газу (ЗПГ) Росії. У цьому, зокрема, звинувачували Німеччину. 

  • Проте канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув звинувачення в тому, що Німеччина є «новою Угорщиною» після того, як країна заблокувала останній раунд санкцій ЄС проти Росії 14 червня. 

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 20 июня 2024