Серед продуктів фірми – рішення для боротьби з безпілотними літальними апаратами та наземними цілями.

Українська і австралійська делегації

Австралійська компанія EOS Defence Systems, яка спеціалізується на технологіях, що дозволяють інтегрувати системи озброєнь до широкого переліку платформ сухопутного і морського використання, заявила про бажання локалізувати виробництво в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков зустрівся із віце-президентом з продажів та розвитку бізнесу EOS Defence Systems, бригадним генералом Скоттом Хіксом та віце-президентом із глобальних продажів та маркетингу EOS Defence Systems Марком Ессігом.

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці у галузі оборонних технологій та можливості взаємодії між Україною та EOS Defence Systems. Зокрема, австралійська сторона висловила бажання локалізувати виробництво в Україні.

Компанія EOS Defence Systems спеціалізується на технологіях, що дозволяють інтегрувати системи озброєнь до широкого переліку платформ сухопутного і морського використання. Зокрема, серед продуктів фірми – рішення для боротьби з безпілотними літальними апаратами та наземними цілями.

За словами Кліменкова, Україна продовжує активно працювати над модернізацією своїх оборонних можливостей та розширенням міжнародного співробітництва.

«Перехід на прямі контракти з виробниками озброєння дозволить знизити залежність від посередників та підвищити нашу обороноздатність», – зазначив він.

  • Міноборони запровадило пряме контрактування зі світовими виробниками зброї у червні. У відомстві зазначають, що це дозволить Україні отримувати сучасне озброєння безпосередньо від виробників.
  • Перед цим Україна отримала першу іноземну ліцензію на виробництво снарядів 155 калібру.
  • Нідерланди та Україна домовились про співпрацю щодо фінансової підтримки українських зброярів.
  • Також Україна та Данія 13 червня у Брюсселі підписали меморандум на закупівлю озброєння та військової техніки в українських виробників і анонсували перший контракт. 

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 27 июня 2024