Енергокомпанія планує побудувати газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт у різних регіонах України.

«Укрзалізниця» створює свою енергокомпанію ТОВ «УЗ Енерго», яка забезпечуватиме потреби компанії та споживачів.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці». 

«Наразі Укрзалізниця, як один з найбільших споживачів електричної енергії в Україні, відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії. Запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають реальні потреби товариства для забезпечення перевізного процесу та поточної господарської діяльності. За наявними прогнозами із наближенням осінньо-зимового періоду посилення дефіциту в електропостачанні може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів, адже Укрзалізниця також є оператором системи розподілу електроенергії та водопостачання», — ідеться у повідомленні компанії.

Новостворена компанія «УЗ Енерго» планує побудувати у різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт. 

«На сьогодні Укрзалізниця проводить активні перемовини з постачальниками й міжнародними фінансовими організаціями для швидкої реалізації цього проєкту», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Частка в статутному капіталі нової компанії в розмірі 100% належатиме ТОВ «Збут Енерджи ЛТД», статутний капітал якої, своєю чергою, на 100% належить Укрзалізниці. Першим керівником компанії став Арсен Волошенюк.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 28 июня 2024