Наразі це питання обговорюють із волонтерами.

Голова НБУ Андрій Пишний

Нацбанк не відмовляється від планів ввести обмеження на перекази між картками (p2p платежі), аби боротися зі схемою «дропів» і гральним бізнесом.

Ці наміри підтвердив на засіданні фінансового комітету Верховної Ради України голова НБУ Андрій Пишний.

Він повідомив, що зараз із цього приводу тривають обговорення із волонтерами.

«Зараз у нас триває фаза обговорення цього питання з волонтерами. Ми хочемо, щоби позиція і політика, яку Національний банк реалізовує в цьому непростому з точки зору суспільного сприйняття питанні, була максимально зрозумілою і сприймалась тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення», — сказав Пишний.

Дропам оголосили війну. Нацбанк атакує

Він наголосив, що представники НБУ «зараз на другій ітерації обговорення з волонтерським середовищем, ми збираємо їхні позиції, аналізуємо і будемо виходити на наступному тижні на чергову зустріч і відкрите обговорення з ними». 

«Але ми стійкі у своєму намірі знайти рішення цієї непростої, але небезпечної проблеми», — додав очільник Нацбанку.

  • Про наміри НБУ стало відомо ще у травні. Тоді йшлося про ліміти на вихідні P2P-перекази у розмірі 100 000 грн і 30 операцій на місяць для одного рахунку. 
  • Заступник голови НБУ Дмитро Олійник тоді зазначав, що 95% клієнтів банків цих обмежень навіть не помітять. Натомість проводити тіньові платежі зловмисникам, які користуються картками фізосіб для, наприклад, несплати податків та злочинної діяльності, стане складніше.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 4 июля 2024