Це дозволить видобувати газ без спецдозволу у період дії режиму воєнного стану.

Олена Дума, голова АРМА

Агентство з розшуку і менеджменту активів планує запустити роботу Сахалінського родовища.

Як повідомила пресслужба АРМА, для цього вже вносять зміни до Кодексу України про надра щодо можливості видобутку газу на Сахалінському родовищі без спецдозволу у період дії режиму воєнного стану.

  • Проблема виникла тому, що суд скасував спецдозвіл для «Укрнафтобуріння» для користування надрами. Торік у грудні Верховний Суд відмовив АРМА в оскарженні рішення.
  • Очільниця АРМА Олена Дума заявляла, що через це рішення жителі Харківської області в умовах повномасштабної війни можуть залишитися без газопостачання.
  • Дума зверталася з цього приводу до РНБО і Верховної Ради.
  • У справі фігурує «Укрнафта», яка уклала договір на управління корпоративними правами «Укрнафтобуріння». «Укрнафта», як відомо, була націоналізована у листопаді 2022 року і співвласником якої був бізнесмен Ігор Коломойський, хоче отримати в управління корпоративні права компаній, які частково раніше належали Коломойському та його партнерам, а на початку квітня за рішенням суду були передані Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Зокрема, компанія хоче отримати в управління «Укрнафтобуріння», ТОВ «Сахалінське», ТОВ «Сіріус-1» та ТОВ «Іст Юроуп Петролеум».

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 12 июля 2024