Також військові мають сформувати нові запити для партнерів, які необхідно забезпечити до кінця цього року. 

Володимир Зеленський

В Україні мають оновити структуру роботи систем протиповітряної оборони і заповнити дефіцит електрики.

Про це заявив у вечірньому відеозверненні 29 липня Володимир Зеленський.

За підсумками наради у Харкові щодо енергетичних питань Президент України сказав, що «розуміємо, як поступово, крок за кроком, буде заповнюватися дефіцит електрики».

«Урядовці мають чіткі завдання, і відповідальність там персональна. Проходження зими – це те, що готується зараз, улітку. Працюємо і над конфігурацією ППО – так, щоб і в Харківщини, і в інших наших регіонів було більше захисту від ударів Росії», — зазначив глава держави.

Зеленський також заявив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який також брав участь у нарадах, та відповідні командувачі мають представити оновлену структуру роботи систем ППО в Україні й нові запити для партнерів — те, що необхідно забезпечити до кінця цього року. 

  • Днями голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив — якщо не буде нових пошкоджень, ситуація в енергетиці покращуватиметься, найскладніший період літа уже позаду.
  • Тим часом 30 липня відключень електроенергії в Україні не прогнозують через зниження споживання через похолодання та повернення в роботу двох блоків АЕС.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 29 июля 2024