Атака на головну фінустанову РФ посилюється.

хакери

Українські хакери атакували Центральний банк Росії, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на джерела у спецслужбах.

Атака на фінустанову РФ посилюється. 29 липня приблизно з 11:00 за місцевим часом ресурси Центробанку почали працювати або зі значними перебоями, або взагалі недоступні для користувачів. У Центробанку визнають факт кіберудару та зазначили, що «інтенсивність атаки зростає».

Не доступні для росіян також сервіси банку «Зеніт» та Газпромбанку. Крім того, відсутній стабільний інтернет, бо найбільші провайдери телекомунікаційних послуг у Росі теж стали ціллю кібернападів. Наприклад, потерпає провайдер МТС, його клієнти уже третю добу не можуть повноцінно скористатися послугами.

  • 23 липня розпочалася масштабна кібератака, організована Головним управлінням розвідки Міноборони України, яка паралізувала роботу ключових банківських установ та платіжних систем по всій території Росії. 
  • Клієнти найбільших банків, таких як «Сбербанк», «Альфа-банк», «Райффайзен банк» та «ВТБ», зіткнулися з проблемами чи неможливістю скористатися онлайн-банкінгом та цифровими послугами.
  • Після атаки кіберфахівців ГУР по банківському сектору росіяни не можуть зняти готівкові кошти. Також українській розвідці вдалося отримати доступ до баз даних фінансових установ Росії.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 29 июля 2024