Ця частка може змінюватися залежно від потреб і можливостей виробництва.

Українська армія

У 2024 році українські виробники забезпечують 70% вартості контрактів на постачання зброї для Збройних сил України.

Про це повідомив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, йдеться на сайті Міноборони. 

За словами Кліменкова, частка може змінюватися залежно від потреб і можливостей виробництва.

Зокрема, закупівлю зброї для ЗСУ здійснює Агенція оборонних закупівель. Вона розвиває міжнародну співпрацю в межах політики прямої взаємодії з виробниками зброї. Заступник міністра зазначив, що Агенція вже уклала понад 20 контрактів зі світовими виробниками озброєння з 10 країн, переважно з Європи і США.

Очільниця Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова повідомила, що її установа контрактує лише озброєння, яке пройшло кодифікацію Міністерства оборони. 

«Моя порада виробникам: надавайте ваші вироби військовим, збирайте зворотний зв’язок. Техніка, яка має великий запит на полі бою, значно швидше проходить кодифікацію та потрапляє в перелік», — зауважила Безрукова.

Щодо термінів постачання техніки до бойових підрозділів, очільниця Агенції пояснила, що це залежить від умов постачання і логістики. Наприклад, закуплені дрони DJI Mavic швидко потрапляють на фронт, тоді як виробництво нової техніки потребує більше часу.

  • Минулого місяця у міністерстві повідомили, що в Україні за перше півріччя 2024-го допустили до експлуатації майже 480 нових зразків озброєння та військової техніки (ОВТ). З них близько 290 зразків ‒ продукція українських виробників.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 7 августа 2024