Міністр енергетики чекає на схвалення законопроєкту про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС.

Хмельницька АЕС

Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що зараз атомна генерація забезпечує до 60% споживання електроенергії, повідомила пресслужба Міненерго.

“Всі розуміють, що атомна енергетика потрібна. Всі розуміють, що завдяки атомній енергетиці сьогодні десятий день вся країна живе без обмежень електропостачання”, – сказав Галущенко.

Підписуйтесь на наш Google News

Він також висловив сподівання, що найближчим часом Верховна рада розгляне урядовий законопроєкт про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Очікується, що вони дадуть в енергосистему додатково 2,2 ГВт потужності.

  • Для добудовування Хмельницької атомної електростанції планується залучити як кошти “Енергоатому”, так і кредитні.

  • Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на засіданні 17 червня схвалив урядовий проєкт закону про завершення будівництва енергоблоків № 3 та № 4 на Хмельницькій АЕС.
  • У квітні цього року Хмельницька АЕС вивела на максимальну потужність відремонтований енергоблок. 

  • Тоді ж на Хмельницькій АЕС розпочали підготовку до зведення двох енергоблоків за американською технологією Westinghouse АР1000. 

  • У березні «Енергоатом» повідомляв про те, що Україна сподівається підписати в червні угоду про купівлю двох ядерних реакторів у Болгарії, намагаючись компенсувати «втрату» тимчасово окупованої Росією Запорізької АЕС з шістьма реакторами. Нові реактори будуть побудовані на Хмельницькій АЕС.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 8 августа 2024