Наразі діють 4 нитки нового водогону «Інгулець — Південне водосховище», які забезпечують водою Дніпропетровщину.

Денис Шмигаль

Після того як Росія здійснила теракт на Каховській ГЕС уряд виділив кошти для будівництва водогону «Інгулець — Південне водосховище». Його чотири нитки вже діють і тисячі мешканців Дніпропетровщини вже отримують питну воду.

Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що забезпечення водою Півдня країни після теракту Росії на Каховській ГЕС — ще одне ключове завдання уряду. Але так само важливо забезпечити водою жителів інших регіонів.

«Сьогодні схвалюємо Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Ідеться про 9 областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську», — розповів Шмигаль.

Програма передбачає спорудження систем водозабезпечення, реконструкцію і капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин. 

За результатами її реалізації вже протягом року Миколаївщина має бути забезпечена водою. А до кінця 2025 року доступ до води мають отримати ще 2 млн українців у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській і Харківській областях.

  • Торік у серпні запрацювала перша частину проєкту водогону. Тоді якість води була гіршою, аніж до підриву росіянами Каховської ГЕС. Планувалося, що до осені 2023-го з водою мали бути Кривий Ріг, Марганець і Нікополь. На всі роботи Кабмін виділив 1,5 млрд гривень.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 20 августа 2024