До програми можна буде приєднатися через «Дію». Повноцінно послуга запрацює у вересні. 

Українські виробники та продавці зможуть подати через портал «Дія» заявку на участь у програмі «Національний кешбек». Повноцінно ця послуга запрацює вже у вересні цього року.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

«Мінекономіки за ініціативою президента працює над програмою Нацкешбеку. Так українці зможуть щомісячно отримувати до 3 тисяч гривень компенсації за купівлю товарів українського виробництва. До програми громадяни зможуть під’єднатися через «Дію». Також у застосунку в кілька кліків можна буде перевірити суму нарахованого й виплаченого кешбеку, а потім витратити його на певні послуги», — написав він.

За ці гроші можна буде оплатити комунальні послуги, задонатити на армію, придбати військові облігації. Також їх можна витратити на транспорт, мобільний звʼязок, спорт, кіно і оплатити медичні послуги.

Українські виробники та продавці зможуть подати через «Дію» заявку на участь у програмі та зареєструвати перелік товарів. Повноцінно послуга запрацює у вересні. 

«Це буде так само просто, як податися на «ковідну тисячу» чи виплату для ВПО. Без зайвих візитів у держустанови та банки», — зазначив Федоров.

Що відомо про програму Національного кешбеку

  • Наприкінці січня Зеленський анонсував створення Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», на якій буде представлений малий, середній і великий бізнес з усіх регіонів країни.
  • 26 лютого  президент Володимир Зеленський анонсував розробку програми українського кешбеку «купуй українське», у межах якої громадяни зможуть отримати часткове повернення коштів за куплені вітчизняні товари.  У рамках цієї програми українці отримуватимуть компенсацію частини вартості товарів вироблених в Україні (пропонується компенсація на рівні 10%).
  • 9 липня уряд ухвалив законопроєкт про запровадження кешбеку на товари українського виробництва. Він передбачає зміни до податкового кодексу. 

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 20 августа 2024