Кошти від реалізації годинників надійдуть до державного бюджету.

Годинники Медведчука, які виставлять на аукціон

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у перший день аукціону реалізувало вісім годинників з арештованої колекції екснардепа Віктора Медведчука на загальну суму майже 3,6 млн гривень.

Про це повідомила голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума.

«Сьогодні відбувся аукціон на Прозорро.Продажі де було реалізовано частину арештованої колекції годинників екснардепа Віктора Медведчука. Усього з виставлених 20 годинників, позмагалося 18 учасників щодо 8 годинників. Загальна сума реалізації сягнула майже 3,6 мільйона гривень», — ідеться у повідомленні.

Першим було реалізовано годинник марки «Rolex» стартова ціна якого становила 416 583 гривень. За результатом торгів його було продано за 550 тисяч гривень. Найдорожчим лотом з 8 годинників став годинник марки «Patek Philippe», який було реалізовано за 1 271 503,00 гривень. 

Серед інших проданих лотів: годинник Parmigiani Fleurier із зображенням Оксани Марченко за 485 тис. грн; Dolce & Gabbana за 233,8 тис. грн; «Москва Кремль» за 105,7 тис. грн; два годинники Rolex за 700 тис. грн та 550 тис. грн відповідно; Cartier за 200 тис. грн та годинник «Держрезерв України» за 41,5 тис. грн.

Загальна сума реалізації сягнула майже 3,6 мільйона гривень, які надійдуть до державного бюджету та в подальшому будуть спрямовані на купівлю військових облігацій. 

Інші 12 годинників також буде реалізовано на наступному аукціоні.

«Таким чином АРМА забезпечить підтримку Збройних  Сил України, ефективно управляючи майном зрадника України», — зазначила вона. 

  • У серпні агентство отримало незалежну оцінку цих годинників. Найдорожчі серед них – це Breguet 4416K за 1 859 013 грн та Patek Philippe за 1 271 503 грн.
  • АРМА передасть 148 картин Віктора Медведчука національному музею, а ті, що не становлять значної культурної цінності, продадуть.
  • Крім цього, агентство отримало в управління земельні ділянки Медведчука-Козака в Києві.
  • Також державі передано “нову партію” майна братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн. Йдеться про землю, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 6 сентября 2024