Колишній очільник “Укренерго” каже, що ще з кінця 2021 року почалися спроби зміни менеджменту компанії з боку Міністерства енергетики.

Колишній очільник «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю “Економічній правді” заявив, що можливою метою його звільнення з “Укренерго” було перевести під ручний контроль інвестиції у відбудову енергетики. 

“Мені ніхто ніколи не робив того, що називається «телефонний дзвінок зверху». Ця історія почалася далеко не минулого понеділка, їй уже три роки. Ще з кінця 2021 року почалися спроби зміни менеджменту компанії з боку Міністерства енергетики”, – сказав Кудрицький.

На уточнююче питання, чи був ініціатором цього міністр енергетики Герман Галущенко, Кудрицький відповів ствердно. 

“Так. У 2021 році, коли припинилися повноваження попередньої наглядової ради, було таке «вікно», коли нова наглядова рада ще не була створена. І тоді Міненерго видало наказ про розширення правління «Укренерго», включення туди пʼятьох представників, номінованих міністерством. Такий наказ був виданий, потім скасований буквально через день. Урешті-решт тодішня ситуація завершилася призначенням наглядової ради з більшістю незалежних членів”, – розпвів Кудрицький.

Він додав, що потім, на початку 2022 року, почався міністерський аудит діяльності компанії, якому так і не судилося бути завершеним. Його результати містили дуже багато описів так званих неефективностей менеджменту.

Політично мотивоване звільнення Кудрицького і тиск: голова наглядової ради «Укренерго» та один з її членів звільняються

 

Кудрицький також відповів на питання, якою, на його думку, була основна мета його звільнення. 

“Можливо, мета в тому, щоб перевести під ручний контроль усі ці майбутні інвестиції у відбудову енергетики та розвиток нової генерації”, – сказав Кудрицький. 

Кудрицький: з анонсованого «Гігавата Зеленського» побудовано близько 60 МВт

Крім того, додав він, «Укренерго» завжди не давало спокою тими рівнями закупівельних цін на обладнання та матеріали, які компанія завжди публікувала і які часто виявлялися нижчими, ніж в інших компаній енергетичного сектору.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 12 сентября 2024