Останні два роки Олексій Брехт був членом правління «Укренерго» та відповідав за експлуатацію, відновлення та розвиток мережі системи передачі.

Олексій Брехт

З 5 вересня Наглядова рада НЕК “Укренерго” призначила Олексія Брехта виконувачем обов’язків голови правління. 

Про це повідомляє пресслужба компанії. 

У компанії він працює 23 роки, а загалом в енергетичному секторі – 25. Останні два роки Олексій Брехт був членом правління «Укренерго» та відповідав за експлуатацію, відновлення та розвиток мережі системи передачі.

“Головна задача на сьогодні – продовжуємо підготовку до опалювального сезону та відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів”, – наголосив Олексій Брехт. 

Кудрицький: з анонсованого «Гігавата Зеленського» побудовано близько 60 МВт

 

Він зазначив, що “Укренерго” відіграє ключову роль в українській енергосистемі, тому забезпечувати її надійну роботу у складі європейської мережі ENTSO-E – головний пріоритет.

Також пресслужба повідомляє, що “Укренерго” зберігатиме курс на залучення міжнародної допомоги для відновлення високовольтної мережі після російських атак і посилення її стійкості. 

Кудрицький: можлива мета мого звільнення — перевести під ручний контроль інвестиції у відбудову енергетики

Поглиблення інтеграції до європейського енергетичного простору – також серед цілей компанії. Адже це, за словами Брехта, запорука  підтримки у протистоянні енергетичному терору.

Брехт заявив, що компанія і надалі дотримуватиметься практик корпоративного управління за стандартами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і чекатиме прозорого обрання незалежної Наглядової ради та призначення голови правління «Укренерго».

  • Попереднього голову, Кудрицького, звільнили на початку вересня. За даними медіа, звільнення пов’язане з нібито незадовільним станом захисту енергетичних об’єктів від ударів.
  • Після звільнення голови правління очільник наглядової ради та ще один її член (обидва – представники міжнародних партнерів) заявили про дострокове припинення повноважень. Вони вважають звільнення Кудрицького політично мотивованим. 

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 13 сентября 2024