Документ буде підписано спікером парламенту та президентом найближчим часом.

Парламент відхилив всі 13 постанов, що блокували підписання законопроєкту №11416д про підвищення податків.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови комітету Ради з питань податкової політики Ярослав Железняк.

Він вважає, що законопроєкт буде підписано спікером парламенту та президентом найближчим часом.

«Закон вступає в силу з наступного дня після опублікування, тому це як мінімум завтра — післязавтра», — додав нардеп.

Закон про підвищення податків

  • 10 жовтня Рада ухвалила законопроєкт про підвищення податків. За проголосували 247 народних депутатів. Одна з поправок встановила військовий збір для військових на рівні 1,5% (пропонували 5%).
  • Железняк припускав, що закон можуть переголосовувати, бо одна зі «збитих» поправок – це близько десяти сторінок тексту.

Підвищення податків в Україні

  • Цього року Україні не вистачає для фінансування армії 500 млрд гривень. Отримати ці кошти від міжнародних партнерів не можна, тож вирішили підвищити податки. У липні уряд запропонував відповідний законопроєкт. Профільний комітет розробив альтернативний на основі пропозицій уряду, але для його ухвалення забракло двох голосів. Ухвалити законопроєкт вдалося лише з другої спроби. 
  • Загалом для пошуку додаткових надходжень до бюджету, за словами прем’єр-міністра, розробили чотири кроки. Один з них – так зване економічне бронювання, або, як це назвали в уряді, принцип «воюй або працюй». 
  • Міністр фінансів Сергій Марченко говорив, що підвищення податків вплине на бізнес, але всі інші можливості держава вже вичерпала. 

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 14 октября 2024