Экономикаagrotimes.ua5 дек.

Українці їдять фруктів 60-65% від норми

nk_hauz/xs_kSZ2nR.jpeg

Жителі України їдять лише 60-65 % від раціональних норм споживання. Це пояснюється низькою купівельною спроможністю населення.

Про це йдеться в дослідженні Інституту аграрної економіки, повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».

Ринок плодів і ягід впродовж тривалого періоду обумовлений низькою купівельною спроможністю населення, пояснює цю статистику експерт інституту Інна Сало.

Одночасно в України слабкі позиції на світовому ринку плодів і ягід – експортні поставки у виробництві становлять лише до 10 %, тоді як імпортні – до 50 %.

Нагадаємо, разом з тим Україна у 2020 році увійшла до трійки країн з найбільшим споживанням картоплі. Перше місце в цьому переліку посіла Білорусь (608 кг на особу), друге – Бельгія (522 кг на особу) та третє – Україна (474 ​​кг на особу).