Экономикаagrotimes.ua12 янв.

В Україні поки небагато поціновувачів рідкісної «золотої» ікри

nk_hauz/Id7hDnJ7g.jpeg

Коштовна ікра стерляді-альбіноса, або «золота» ікра – новий продукт для України. Але наразі її збут на внутрішньому ринку – неперспективна справа.

Про це AgroTimes розповів Юрій Яременко, директор і співвласник компанії «Бестер» (Київська область), яка торік почала виробляти «золоту» ікру класичним методом забою.

«Поціновувачі є, але вони не роблять погоди», – зауважив він.

Рідкісна ікра, 100-грамова баночка якої вартує 5 тис. грн, постачається до вітчизняних преміальних магазинів.

«Стерлядь-альбінос має ще й дуже смачне м’ясо, – додав Юрій Яременко. – Після видобування ікри з неї виробляють стейки (1,1 тис. грн/кг). Аби тільки риба була, бо охочі є».

Зараз «Бестер» працює над новим проектом – солоною скумбрією. Для цього використовується технологія сухого соління, яка вимагає кваліфікованих спеціалістів.

Нещодавно господарство облаштувалося на новому місці: змінило Трипілля на Ржищів, і тепер планує активізувати туристичну складову, організовувати екскурсії. Так, «Бестер» приєднався до гастроспільноти «Дороги вина та смаку Київщини».

Як повідомлялося, наприкінці 2021 року «Бестер» вперше експортував до США пробну партію ікри стерляді-альбіноса.

💬 Последние комментарии
е
Елена, так где говоришь воруют???
Нужно бомбить
Так американский конгресс запретил вооружать фашистов из Азова! Американцы ничего не имеют против фашизма вообще, но они настроены враждебно именно к бандер-Азову.
е
Елена, так КТО говоришь и ГДЕ говоришь обворовывают народ??
Елена
На утренний миньет действует значительные скидки! Отсасываю до полудня за полцены! Жопа пока не у дел , после ночи очень болит , пришлось салом намазать
Кот
Все как всегда...Я не я и хата не моя!!!
Кот
Пожуем-увидим...Сказали тигры,глядя на дрессировщика!!!
сдохлик
хз,вся эта пропаганда пп, спорта и худения очень подкашивает психическое здоровье многих людей в наше время. А переедать переодически- нормально,ибо на праздниках аппетит больше. Бывает так,что вчера,например,недоели или активность была выше обычного и организм погашает дефицит. А если пытаться бороться с этим. Ограничивать поступление еды. то только больше желания будет переесть)