Обществоagro-business.com.ua30 сент.

До Атласу «Ковчег смаку України» увійшли 60 унікальних страв та продуктів

nk_hauz/sCeqhjN7g.jpeg

В Україні з’явилась своєрідна «Червона книга» для автентичних страв, гастрономічних традицій та порід тварин, які зникають. Це – Атлас «Ковчег Смаку України».

Як повідомляє SEEDS, наразі до переліку унікальних страв та продуктів входить 60 найменувань з різних регіонів. Відбирати «учасників» Атласу допомагали італійські фахівці.

Серед цікавих продуктів, що увійшли до переліку – полинове вино, причорноморська південно-бессарабська козяча бринза, гуцульська овеча бриндзя, пажатник простертий (Trigonélla procúmbens), шовдарь, вурда, сливовий леквар (повидло), контабас (настоянка на бруньках смородини), Вилковський виноград Новак, бура карпатська корова, та ін.

Атлас «Ковчег Смаку України» презентували минулого тижня у Києві. Уперше подібне видання створили у 1996 році в Італії. У квітні цього року Університет гастрономічних наук Полєнцо, Університет Венеції підписали з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка угоду щодо підтримки у створенні українського «Ковчега Смаку».