Как пьют утренний кофе в разных странах
Обществоinfokava.com30 апреля 2018

Как пьют утренний кофе в разных странах

Поспішаючи після свят на роботу або, навпаки, вирішивши в святковий ранок дозволити собі неспішно випити філіжанку кави, подумайте про те,скільки людей в світі одночасно з вами робить те ж саме. Але найцікавішете, що у різних народів такий, здавалося б, однаковий напій, як кава,може бути різним - у смаку, з вигляду і навіть за запахом. Але об'єднуєйого все-таки те, що це - ранкова кава. Уявіть собі неповторний аромат свіжозвареної кави – слів буде недостатньо, щоб описати цей чудовий напій. Ранок мільйонів людей по всьому світу починається з чашки кави, що бадьорить.І в кожній країні свої секрети його приготування. Для нас деякі з них стали справжнім відкриттям.

Яєчна кава (В’єтнам)

В основі рецепта – яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.

Лапландска кава (Фінляндія)

У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.

Еспрессо по-римському (Італія)

Еспрессо з часточкою лимона, причому перед вживанням лимон треба «розплющити» ложечкою об стінки або дно чашки.

Лагріма (Аргентина)

У молочну піну додається лише пара крапель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.

Бонбон (Іспанія)

Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.

Кава зі спеціями (Марокко)

Суміш спецій начебто насіннячок кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить … дійсно сильний напій.

Кава з чаєм (Гонконг)

Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка! Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави.

Фраппе (Греція)

Кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода – ось інгредієнти смачного frappé.

Фарисей (Німеччина)

Цей напій винайшли у Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під рясним шапкою зі збитих вершків «ховається» пристойна порція рому в каві.

Тоуб (Сенегал)

Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайний фільтровану каву.

Кава з часником і медом (Туреччина)

Популярний напій в Туреччині. Ця кава ще називається «Рецепт старого мавра».

Кава з апельсином (Ямайка)

Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційний ямайський каву готують, додаючи в нього цей міцний алкогольний напій. Буде просто несправедливо, якщо ви прямо завтра не спробуєте хоча бодин з цих рецептів.

Написать комментарий