Правда про хліб, яка точно вас шокує
Обществоranok.ictv.ua04 сентября 2015

Правда про хліб, яка точно вас шокує

Батон, паляниця, багет. Вони – постійні гості на нашому столі. Адже без хлібу українці вже давно не можуть уявити свого життя. А це – чудовий привід для його виробників трохи підзаробити. Яка різниця, що покласти у хліб, якщо з домішками він навіть ще більш привабливий, ніж без них? А зекономити таким чином на виробництві можна чимало. Саме так вважають більшість тіньових підприємств. “У хлібі присутні фактично всі групи консервантів Е. Така булочка не зіпсується за добу, її можна продавати тиждень, а потім розігріти і знову продавати”, – розповідає дієтолог Олена Рогаль. Усе благородство кудись дівається, як тільки мова заходить про гроші. Тож купуючи чергову буханку хліба чи ароматну булочку, будьте певними: скоріш за все це ніким неконтрольована продукція “2/3 хлібного ринку України повністю або частково знаходиться в тіні – це або сірий, або чорний ринок, який існує напівлегально і ніде не звітує”, – зазначає президент Всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Слабовський.

Магазини та супермаркети, які закуповують у виробників хлібну продукцію, повинні б були перевіряти її якість. Та, на жаль, для них це неабияка розкіш. І така економія продукції рано чи пізно виходить боком для споживачів.

“50-60% виробу складається з чистої пшеничної клейковини. Вона цементує наш кишківник, порушує роботу ЖКТ, спричиняє серйозні патології”, – застерігає дієтолог Олена Рогаль. Аби не потрапити на гачок до аферистів та не труїти себе та свою родину кожного дня – завжди читайте склад продукції. Якщо етикетки з такою інформацією немає – у жодному разі не купуйте такий хліб, яким би смачним він вам не здавався.

5 комментариев

Написать комментарий
  • Гость
    05 сентября 2015
    да да
    Ответить
  • Гость
    05 сентября 2015
    а вот боее менее нормальный хлеб стоит очень дорого...
    Ответить
  • гришка
    05 сентября 2015
    эта жы укропский хлеп, развиж можна его кушать, нужна толька русский хлебушек употреблядь
    Ответить
  • Ил-2
    05 сентября 2015
    В РФ тоже используют глютен, хлеб из цельного зерна стоит дороже. И все же - компания "Монсанто" выпускает гербицид "раунда", которым обрабатывают поле за 7-10 дней до уборки, при этом зерно одновременно созревает и немного увеличивается урожай. Но! В зерно попадает вещество глифосат, который медленно убивает организм. Следует упомянуть генномодифицированные сорта, которые используются все больше. На Украине уряд разрешил выращивание ГМО.
    Ответить
  • Ил-2
    05 сентября 2015
    Гербицид называется "раундап". С тел. неудобно писать.
    Ответить