Дерево у стелі: в Китаї побудували круглий музей з повагою до природи
События в миреhouse.24tv.ua08 сентября 2020

Дерево у стелі: в Китаї побудували круглий музей з повагою до природи

У місті Хойчжоу, що в Китаї архітектор побудував виставковий центр, який сьогодні функціонує як музей. Комплекс споруд складаєтсья з трьох окремих приміщень, які мають круглу форму. Музей будувався з повагою до екології, зокрема в одній зі споруд зроблено отвір в даху, щоб зберегти дерево.

Під час проєктування споруд архітектор надихався геометрією гір, повідомляє Archdaily.

Кожна частина приміщення складається з важкого алюмінієвого даху, який підтримується шістьма бетонними колонами. Загалом під час будівництва даху використали 30 тонн заліза.

Вхід до головного приміщення забезпечений масивними гвинтовими сходами, які ведуть відвідувачів на дах будівель.

За словами архітектора, сірий колір ідеально підходить для його проєкту, адже вдало використовує сонячне світло.

Споруда має кругове планування, яке вмістило великий хол, виставкову зону, відеозал, конференц-зал, модельний виставковий простір, картинну галерею, офіс та туалети.

Інша "гора" відведена під комерційні площі, а третя позиціюється як "небесний палац" – саме тут є отвір в даху, крізь який і проростає дерево.

Написать комментарий