Міжнародна група вчених провела дослідження, присвячене впливу харчування матері під час вагітності та годування груддю на розвиток мозку її потомства.
Нестача Омега-3
Вчені зосередили свою увагу на певному типі клітин мозку - мікрогліальних клітинах або мікроглії, які беруть участь у формуванні нейронних мереж, що підтримують здатності запам'ятовувати. Ці макрофаги головного мозку знаходяться на межі поділу між навколишнім середовищем і нейронами. Вчені вирішили перевірити, як кількість омега-3 в організмі матері впливає на активність мікроглії потомства.
Вперше ученим вдалося показати, що недостатнє споживання омега-3 матір'ю впливає на активність мікроглії в мозку, який розвивається. В результаті нейронна мережа формується погано, що викликає дефіцит пам'яті у потомства.