Експерти назвали продукт, що підвищує схильність до розвитку діабету 2 типу
Здоровьеwworld.com.ua17 ноября 2020

Експерти назвали продукт, що підвищує схильність до розвитку діабету 2 типу

Несподіване відкриття зробили вчені: вони пов’язують зі споживанням курячих яєць, що вважаються здоровим продуктом, підвищену схильність до розвитку діабету 2 типу.

Виявлену фахівцями кореляцію, яка свідчить, що здоровий продукт підвищує схильність до розвитку діабету 2 типу, опублікувало видання British Journal of Nutrition.

«Ризик діабету зростає прямо пропорційно зростанню споживання яєць. Вживання в середньому більше 38 грамів яєць в день збільшує ризик діабету приблизно на 25 відсотків. Більше 50 грамів в день – на 60 відсотків», – такий висновок авторів нового дослідження, вчених Китайського медичного університету, Університету Південної Австралії і катарського університету.

На користь виявленої ними закономірності свідчить аналіз даних про харчування понад 8,5 тисяч осіб, які збиралися в період 1991- 2009 рік.

Також фахівці встановили, що у жінок споживання яєць викликає більш виражену схильність до захворювання на діабет 2 типу в порівнянні з чоловіками. Що саме підсилює схильність до розвитку діабету у любителів яєць, ще потрібно встановити.

Написать комментарий