Напої, які вбережуть від COVID-19
Здоровьеzdorovia.com.ua17 ноября 2020

Напої, які вбережуть від COVID-19

Вчені з Німеччини з'ясували, що зелений чай, соки з граната і журавлини мають потенціал знищувати вірус SARS-CoV-2, який призводить до розвитку COVID-19. Соки і чай під час експерименту запобігли клітинному розвитку інфекції в умовах лабораторії. Дослідники змішали ці субстанції з вірусними частинками, додали туди вірус грипу, аденовірус п'ятого типу і SARS-CoV-2. Спостереження тривали в умовах кімнатної температури.

Було встановлено, що горобиновий сік знижує активність вірусних частинок майже в 3 000 разів. При цьому сік граната і бузини, а також зелений чай зменшували цю активність в 10 разів. Експерти впливали різними соками і чаєм на свинячий грип. Всі різновиди соку дезактивували 99% вірусів всього за 5 хвилин. Це дуже хороша новина, тому що соки доступні для широкого використання.

Звичайно, впливу будь-яких рідин на вірусні частинки в пробірці не означає, що в реальному житті вони неодмінно дадуть такий же ефект. Але автори дослідження радять людям полоскати рот частіше зеленим чаєм і згаданими соками, щоб запобігати проникненню вірусу через порожнину рота в легені. Особливо це стосується представників груп ризику.

Написать комментарий
💬 Последние комментарии