Риба продовжує життя людини
Здоровьеzdorovia.com.ua02 января 2021

Риба продовжує життя людини

Вживання риби та продуктів з омега-3-поліненасиченими жирними кислотами знижує рівень смертності, з'ясували китайські вчені.

Дослідники 16 років спостерігали за дієтою більше 240 тисяч чоловіків і 180 тисяч жінок.

Відзначається, що люди, які регулярно вживають рибу на 10% рідше страждають від захворювання судин і на 37% - печінки. Крім того, ризик захворювання хворобою Альцгеймера у жінок при такій дієті знижується на 38%.

На думку дослідників, регулярне вживання риби також знижує ризик смерті від онкологічних і гострих респіраторних захворювань. При цьому фахівці відзначають, що при смаженні риба втрачає більшість своїх корисних властивостей.

Джерелом омега-3-ненасичених жирних кислот також є насіння льону, шпинат, картопля і морепродукти.

Написать комментарий