Особливу увагу під час переговорів дипломати приділили захисту та відновленню енергетичної інфраструктури України. 

Денис Шмигаль та Річард Верма

У п’ятницю, 6 вересня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із заступником Держсекретаря США Річардом Вермою під час його візиту до Києва.

Про це Денис Шмигаль повідомив у Telegram.

«Провели важливу зустріч у Києві із заступником Держсекретаря США Річардом Вермою, в.о Спеціального представника США з питань економічного відновлення України», — написав Прем’єр. 

Під час зустрічі дипломати обговорили ключові напрями співпраці, зокрема захисту та відновленню енергетичної інфраструктури України.  «Україна високо цінує підтримку Сполучених Штатів у цьому критично важливому напрямі. Окремо підкреслив необхідність оперативної передачі Україні 50 мільярдів доларів від доходів заморожених російських активів. Наразі спільно з партнерами активно працюємо над відповідним механізмом», — зазначив Шмигаль.

На зустрічі також були присутні представники провідних американських приватних компаній, які підтвердили свою готовність до довгострокових інвестицій в Україну. 

Дипломати обговорили страхування воєнних ризиків, що сприятиме залученню бізнесу до проєктів відбудови. Україна вже активно реалізує програми швидкого відновлення і запрошує американський бізнес стати частиною цих процесів. 

«Висловив глибоку вдячність Президенту США, Конгресу та американському народу за значну підтримку нашої держави — Україна це високо цінує», — додав Прем’єр.

lb.ua

Раздел

Экономика,

Обновлено: 6 сентября 2024